Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

13 oktober: Inbjudan till lunchsamtal om flyktingars möte med välfärdsstaters byråkrati

Fem år efter flyktingkrisen år 2015 ger 11 forskare ut en ny bok där mötet mellan de nordiska välfärdsstaterna och de asylsökande analyseras. I antologin Refugees and the Violence of Welfare Bureaucracies in Northern Europe fokuserar forskarna på flyktingmottagningen i Tyskland, Danmark och Sverige, men inkluderar även fallstudier från Norge och Storbritannien.

I tolv kapitel vrider och vänder forskarna på de politiska och folkliga reaktioner som följde på krisen. De analyserar bland annat vad en stram och kontrollerande byråkrati i de nordiska välfärdsländerna får för konsekvenser för migranternas mottagande och välmående.

Redaktörer för boken är Dalia Abdelhady, Nina Gren och Martin Joormann. Bidragen kommer från forskare inom sociologi, socialantropologi, statsvetenskap, historia samt medievetenskap.

Välkommen att anmäla dig till boksläpp via zoom!

Vad: Boksläpp om ny bok om flyktingars möte med de nordiska välfärdsstaterna

När: Tisdagen den 13 oktober kl 12-13

Hur: Via Zoom. Anmäl dig här

Läs mer om boken på förlagets hemsida

Artikel på universitetets hemsida

 

 

Kontakt

Kontakta någon av redaktörerna för intervju:
Nina Gren, nina.gren@soc.lu.se, 046-222 955 69
Dalia Abdelhady,
dalia.abdelhady@soc.lu.se, 046-222 94 47  
Martin Joorman, martin.joorman@soclaw.lu.se, 046-222 69 37

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.