Träffa oss

Möt våra studenter på mässor, event & sociala medier

Du kan besöka oss på Lunds universitet och få goda tips och råd om att välja studier. Välkommen till våra studievägledare, mässor, öppet hus, inspirationsdagar och sociala kanaler på till exempel Instagram och Snapchat.

 

Studentambassadörerna står utanför ett äldre hus och skrattar tillsammans.

Möt våra studenter på sociala medier

Studenternas egna bilder och ord – på Snapchat, Instagram och i bloggar. Du är välkommen att ställa frågor till studenterna.

Prata med en studievägledare

Våra allmänna studie- och karriärvägledare finns för dig som behöver vägledning och information både inför och under högskolestudierna.

Vi har även ämnesinriktade studievägledare på våra institutioner. Det finns oftast en studievägledare angiven på presentationssidan för en utbildning.

Besök mässor och Öppet hus

Du kan passa på att träffa våra studievägledare och studenter när vi är ute och besöker gymnasieskolor och utbildningsmässor.

Varje vår anordnar vi Öppet hus i Lund och Helsingborg. Varje höst bjuder vi in till Inspirationsdagarna. Då har Lunds universitet öppet för dig som står inför att välja utbildning.

Intervjuer med studenter och alumner

Här hittar du studenter och före detta studenter (alumner) som berättar om sina upplevelser vid Lunds universitet. Välkommen att inspireras och få svar på dina frågor genom filmer, poddar och studentporträtt.

En rundtur på Lunds universitets campus

Lundastudenten Angelica visar dig runt på Lunds universitets campus. Filmen är cirka 7 minuter lång.

Digital rundtur i centrala Lund

Vår digitala rundtur går genom gamla och nya Lund, med fokus på de södra centrala delarna av campusområdet.

Till rundturen

Lyssna på Studentpodden

Det här är podden för dig som vill ha svar på hur det är att vara student i Lund. Allt från tentor, studentekonomi och utbytesstudier till bostad, studentlivet och studier.