UC Study Center i Lund

UC:s lokala ambassad vid Lunds universitet

University of California Study Center (UC Study Center) är en del av University of California (UC). Vi fungerar som UC:s lokala ambassad och du hittar oss här på plats i Lund.

Flygfoto över UC-campus. Foto.

UC Study Center erbjuder stöd och vägledning till UC faculty, inresande studenter från University of California samt utresande studenter från Lunds universitet.

University of California är ett campus-system med tio separata campus och sammanlagt cirka 238 000 studenter. Dessa campus listas högt på de internationella rankingar av universitet som görs varje år.

För att bli utbytesstudent vid University of California gör du din ansökan till under höstterminen. Blir du nominerad kan du komma iväg först hösten året efter.

Lundastudenter som nomineras till utbytesstudier vid UC erbjuds efter nominering stöd och vägledning av UC Study Center. I ett andra steg du som student via UC Study Center till de olika UC-campusen för en slutgiltig placering. Stödet från UC Study Center vid Lunds universitet fortsätter under hela vistelsen vid University of California.

Läs mer om hur du gör din ansökan om utbytesstudier vid UC

UC Study Center främjar samarbete

UC Study Center verkar övergripande för att främja samarbeten mellan University of California (UC) och Lunds universitet. Kontoret hanterar avtalsfrågor och har ett nära samarbete med nyckelparter vid UC och Lunds universitet och arbetar med internationaliseringsfrågor universiteten emellan. UC Study Center är en fristående enhet vid Lunds universitet.

University of California Study Center
UCStudyCenter [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon:

Besökstider:
För aktuella besökstider, kontakta centret via e-postadressen ovan.

Besöksadress:
UC Study Center