Coronakrisen

Här samlar Lunds universitets nyhetsartiklar och goda initiativ från studenter och medarbetare som berör coronakrisen. Se också vår expertlista med forskare som kan kommentera och bidra med kunskaper kring coronaviruset ur olika aspekter.

#Tillsammans mot corona

Coronakrisen slår hårt, men tar också fram människors engagemang. I den extraordinära situationen har studenter och medarbetare vid Lunds universitet dragit igång frivilliga initiativ för att bidra. Här samlar vi de goda historierna som följer på krisen. #tillsammansmotcorona

För en hållbar framtid

Klimatet och förutsättningarna för kommande generationer att leva i en hållbar värld är högaktuella frågor. Vid Lunds universitet finns ledande forskning som söker lösningar på några av vår tids största samhällsutmaningar.