Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologi: Molekylär mikrobiologi

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

BIOR63

Bakterier utgör grunden för biosfären och är en förutsättning för allt liv på jorden. Denna kurs ger insikter i hur gener är organiserade och reglerade i bakterier och deras virus. Kursen omfattar molekylärbiologiska aspekter av gener, proteiner, proteinkomplex och andra biomolekyler som ger struktur och upprätthåller organismens funktioner. Användningen av genteknik och moderna tekniker såsom ”transcriptomics”, proteomik och sekvensanalys ingår i kursen. Den experimentella delen fokuserar på de mest studerade bakterierna, Bacillus subtilis, Escherichia coli och Streptomyces coelicolor. Efter avslutad kurs skall studenten ha förvärvat intellektuell förmåga och praktiska färdigheter för att arbeta produktivt i en kommersiell verksamhet, institut, eller universitetets-laboratorium med olika aspekter av bakteriell molekylärgenetik.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Christina Ledje

Telefon: +46 46 222 73 16

E-post: christina [dot] ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

105 hp naturvetenskapliga studier inkluderande kunskaper motsvarande MOBA01 Cellbiologi 15 hp, BIOA01 Genetik och mikrobiologi 15 hp, BIOR18 Mikrobiologi 15 hp, BIOR61 Molekylär genetik, samt kemi 30 hp. Engelska 6/B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

1 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Biologi: Molekylär mikrobiologi är 42 500 SEK.