Handledning av studenter i verksamhetsförlagd utbildning - bedömning och återkoppling
Kurs 3 högskolepoäng
Beskrivning
Vill du utvecklas i rollen som VFU-handledare? Kursen ger dig praktiska redskap i mötet med studenter i verksamhetsförlagd utbildning och presenterar teoretiska modeller att bygga vidare på i verksamheten.
Kursens innehåll
Innehållet är utformat för att möta behov hos och vara relevant för aktiva eller blivande handledare vid utbildningsprogram på Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Under kursen behandlas varför olika former av bedömning och återkoppling i verksamhetsförlagd utbildning används, hur och när de kan användas samt på vilket sätt användningen kan främja studenters lärande.
Planerade datum och tider för träffar VT2025:
- Tors 6/2 kl 8.15-14.00 - Workshop och självstudier på campus.
- Tis 11/3 kl 8.15-14.00 - Workshop och självstudier på campus.
- Fre 11/4 kl 8.15-14.00 - Workshop och självstudier på campus.
- Tis 29/4 kl 9.15-12.00 - Portföljsseminarium på LU Zoom (distans).
Efter kursen
Kursen förbereder dig för att vara handledare till studenter i VFU. Innehållet är riktat mot hur arbetet med studenter fungerar vid Medicinska fakulteten vid Lunds universitet.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Kursansvarig
Ketty Andersson
E-post: ketty [dot] andersson [at] med [dot] lu [dot] se
Kursansvarig
Pia Strand
E-post: pia [dot] strand [at] med [dot] lu [dot] se
Studievägledare
E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet samt godkänd yrkesexamen från någon av följande program; audionom-, arbetsterapeut-, barnmorske-, fysioterapeut-, logoped-, läkar-, sjuksköterske-, specialistsjuksköterske- eller röntgensjuksköterskeprogrammet.
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 12%
På svenska
Studieperiod
20 januari 2025 - 8 juni 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Handledning av studenter i verksamhetsförlagd utbildning - bedömning och återkoppling är 8 000 SEK.