Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Leo Flynn hedersdoktor 2022 vid Juridiska fakulteten

Porträtt på Leo Flynn
Leo Flynn

Juridiska fakulteten vid Lunds universitet har utsett Deputy Director och Principal Legal Advisor vid Europakommissionen Leo Flynn till fakultetens hedersdoktor 2022. Leo Flynn promoveras vid doktorspromotionen den 3 juni.

Leo Flynn är irländare och utbildad vid Cambridge University och University College Corke. Han är ”Deputy Director och Principal Legal Adviser” vid Europeiska kommissionens rättstjänst.

Leo Flynn och Juridiska fakulteten vid Lunds universitet har en lång historia tillsammans. Flynn började undervisa på masterprogrammet European Business Law redan 1995, och var där ansvarig och undervisade på två kurser inom programmet. 1997 blev han ”référendaire” för den irländska domaren vid Europeiska unionens domstol, men har ändå fortsatt att undervisa vid fakulteten på oförändrad basis. Leo Flynn har under alla dessa år av undervisning länge varit en av favoritlärarna på fakultetens masterprogram i European Business Law.

Leo Flynn är väl respekterad inom området allmän EU-rätt och produktiv vad gäller forskning. Han är också erkänd som en av världens främsta specialister på regler om statligt stöd. Hans akademiska profil är imponerande. Han har låtit publicera artiklar om unionsrätt i flera samlingar, inklusive verk publicerade av Kluwer, OUP, Hart Publications och Wiley Publications. Han har också skrivit om unionsrätt i många av de högst rankade tidskrifterna.

– Det finns ett stort värde i att Leo Flynn blir hedersdoktor vid Juridiska fakulteten i Lund. Hans starka koppling till undervisningen och forskningen vid fakulteten är en viktig tillgång som härmed kan befästas, vårdas och utvecklas. Det är dessutom viktigt för både studenter och lärare vid fakulteten att utveckla de professionella kontakterna med EU-kommissionen, säger Juridiska fakultetens dekan Eva Rystedt.

Doktorspromotionen 2022 äger rum i Lunds domkyrka fredagen den 3 juni.

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.