Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysik: Grundläggande förbränning

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Varför bör man studera förbränning? Ett skäl är att det en viktig energikälla i världen då mer än 85 % av all energianvändning har sitt ursprung I förbränning och att energibehovet ökar med 3 % per år. Ett annat skäl är att kunskaper i förbränning är viktiga för framtidens ingenjörer för att kunna effektivisera förbränningsprocesser och utveckla dem så att de ger lägre utsläpp av skadliga föroreningar som t.ex kolväten, NOx, dioxiner och sot. Forskning på nya förnyelsebara bränslen möjliggör en övergång till ett framtida hållbart samhälle.

Kursen ger de grundläggande betingelserna för förbränningsfenomen, och inkluderar bl.a. termodynamik, kemisk kinetik, självantändningsprocesser, flammors struktur, värme- och masstransport, och hur luftburna föroreningar bildas vid förbränning. Med detta som grund skapas en förståelse för hur energi- och miljöproblem är relaterade till förbränning i praktiska förbränningssystem.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Alexander Konnov

E-post: alexander [dot] konnov [at] forbrf [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt FYSA31 Fysik 3: Modern fysik, 30 hp, eller motsvarande. Engelska 6/B.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

24 mars 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Grundläggande förbränning är 21 250 SEK.