Fysik: Examensarbete för kandidatexamen
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
Kursens övergripande mål är att studenten självständigt ska genomföra ett vetenskapligt projekt inom ett väldefinierat delområde av fysiken. Den studerande väljer i samråd med handledare och kursansvarig en självständig examensuppgift som omfattar 15 hp. Uppgiften kan vara experimentell eller teoretisk. Uppgiften kan antingen anknyta till aktuella vetenskapliga projekt vid institutionen eller till problemställningar inom ämnesområdet vid företag eller andra institutioner inom eller utom universitetet. Om arbetet utförs utanför institutionen ska det även finnas en handledare på institutionen. Förslag på examensuppgifter anslås bland annat på kursens hemsida.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Studievägledare
Johanna Nilsson Onsberg
E-post: studievagledning [at] fysik [dot] lu [dot] se
Examensarbetessamordnare
Oxana Smirnova
E-post: diploma_office [at] fysik [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
För tillträde till kursen krävs 135 hp i naturvetenskapliga studier, varav 90 hp i fysik och 45 hp i matematik, i enlighet med kursfordringarna specificerade i gällande utbildningsplan för naturvetenskaplig kandidatexamen i fysik, samt Engelska 6/B. För att få påbörja examensarbetet krävs dessutom att studenten har tillräckliga kunskaper inom examensarbetets ämnesområde, vilket kontrolleras av examinator innan arbetet påbörjas.
För studenter med inriktning kemi/fysik kan kravet om 90 hp fysik ersättas med 75 hp fysik och 15 hp kemi.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Dagtid Lund, deltid 50%
På engelska
Studieperiod
2 september 2024 - 19 januari 2025
Ansökan
Kan bara sökas inom utbildningsprogram.
Start Vårterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 50%
På engelska
Studieperiod
20 januari 2025 - 8 juni 2025
Ansökan
Kan bara sökas inom utbildningsprogram.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fysik: Examensarbete för kandidatexamen är 42 500 SEK.