Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medie- och kommunikationsvetenskap: Grundkurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Lär dig navigera ett komplext medielandskap.

Från Tinder, Facebook och Netflix, till politiska utspel och journalistiska felsteg. Från äldre tiders hierarkiska och byråkratiska organisationer där chefen pekade med hela handen, till moderna kommunikativa ledare och platt företagskultur. Medie- och kommunikationsvetenskap täcker helt enkelt in de olika delar av samhälleligt och mänskligt liv som berörs av medier och kommunikation. Vad sker framöver? Översvämmas vi av information? Jämnas maktskillnader ut? Eller är det samma gamla, fast med nya medier och nya uttryckssätt?

Börjar du läsa medie- och kommunikationsvetenskap hos oss i Lund lär vi dig att att analysera, diskutera och vända och vrida på just sådana här frågor. Du får lära dig att inte bara svara rätt eller fel på tentan, utan också fundera över hur du formulerar dina svar och visa att du har förmågan att tänka självständigt.

Vi är, i allra högsta grad, analytiskt inriktade. Detta innebär att du hos oss utvecklar förmågor och får kunskaper som är av intresse för många olika typer av arbetsplatser. Dels får du värdefulla insikter från olika medie- och kommunikationsperspektiv, och dels kommer du lära dig hur du använder dessa insikter, kunskaper och förmågor så att du håller dig flexibel i en ständigt föränderlig medievärld.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Medie- och kommunikationsvetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 117, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)17,99
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)16,51
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)0,70

Totalt antal antagna

Höstterminen 2024 - 121 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

20 januari 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Öppen för sen anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 111 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Medie- och kommunikationsvetenskap: Grundkurs är 57 500 SEK.