Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Ytterligare ett steg på trappan

När du kommit så här långt på den medie- och kommunikationsvetenskapliga resan har du snart examensdiplomet inom räckhåll. Det är nu du skall ge dig i kast med något av det roligaste, viktigaste och mest givande med universitetsstudierna. Det kan naturligtvis även uppfattas som ett av de svårare momenten men, oroa dig inte, de första delkurserna går ut på att få dig väl förberedd inför själva uppsatsarbetet.

För att kunna skriva en riktigt bra kandidatuppsats behöver du exempelvis ha goda kunskaper om, och förståelse för, vetenskapsteori och metod. På terminens första delkurs får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom valfritt medie- och kommunikationsvetenskapligt metodområde.

På den andra delkursen kommer du till stor del själv få välja vilka kunskapsområden du vill inrikta dina studier på. Det kan då handla om såväl medievetenskapligt orienterade teman som medierna i relation till opinionsbildning, demokrati, medborgarskap, identitet, konsumtion och populärkultur. Eller mer kommunikationsvetenskapligt orienterade teman som livsstils- och hälsokommunikation.

Examensarbetet brukar vara en tid man efteråt minns som själva kulmen på sina studier och på institutionen minns vi en massa spännande uppsatser med titlar som; ”Klämma, känna och lukta - En studie om vikten av närhet i en läkare-och patientrelation”, ”#MeToo - Nätkampanjen som handlade om ... Martin Timell?”, ”Myten om världens svenskaste bolag”, "Influencers eviga konsumtion: vägen till det lyckliga livet?", "Att vara chef i en Facebookvärld", "Lika barn leka bäst: vegodejting som vägen till lycklig kärlek", "Avfölj den här användaren  En studie om människors konsumerande av relationer i en föränderlig värld", ”Snurr på interaktionen” etc.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Medie- och kommunikationsvetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 117, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 120 hp i avslutade kurser där Medie- och kommunikationsvetenskap: Fortsättningskurs (MKVA22) eller motsvarande, skall ingå

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,78
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)1,25

Totalt antal antagna

Höstterminen 2024 - 30 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs är 57 500 SEK.