Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mänskliga rättigheter i den globaliserade världen: Aktörer, indikatorer och institutioner

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

På kursen studerar vi mänskliga rättigheter i ett globalt perspektiv med fokus på rättighetsaktörer, rättighetsindikatorer och rättighetsinstitutioner.

Vi kommer att arbeta ur ett globalt perspektiv och beakta hur en ökad global sammankoppling gällande politik, ekonomi, reglering, miljö, konflikter, migration och aktivism påverkar förståelsen av och arbetet med mänskliga rättigheter inte bara internationellt utan även på nationell och lokal nivå. Vi tittar på aktörer som innehar rättigheter eller har en skyldighet att realisera rättigheter. Kursen uppmärksammar bland annat hur globala och politiska förändringar påverkar vilka som uppfattas som rättighetsaktörer och institutioner. Kursen stimulerar till kritiska perspektiv och reflektion kring konsekvenser av att inta olika positioner genom studier av aktuell litteratur från olika rättighetsrelevanta forskningsfält samt studier och bedömning av faktiska fall.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Utbildningskoordinator

Kristina Robertsson

Telefon: +46 462223047

E-post: mrs [at] mrs [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Examen på grundnivå i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne med examensarbete med inriktning på mänskliga rättigheter. Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2024

Totalt antal antagna

Höstterminen 2024 - 2 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Mänskliga rättigheter i den globaliserade världen: Aktörer, indikatorer och institutioner är 31 250 SEK.