Miljövetenskap: Ett cirkulärt och biobaserat samhälle
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
Kursens övergripande mål är att studenten skall tillägna sig kunskaper och färdigheter för att förstå, studera och analysera ett cirkulärt och biobaserat samhälle. Åtgärder för minskade utsläpp av växthusgaser och hållbar resurs-, material- och markanvändning står i fokus. Kursen fördjupar studentens förståelse för nationella och globala resursflöden samt de naturliga och samhälleliga processer som styr dessa. Kursen ger en fördjupad förståelse för mål, strategier och medel som styr utvecklingen mot ett cirkulärt biobaserat samhälle på lokal, nationell och global nivå. Kursen inkluderar studier av olika metoder för analys och praktisk utveckling mot ett cirkulärt biobaserat samhälle.
Kursen är indelad i tre delar:
Cirkulärt biobaserat samhälle i teori och praktik 6,0 hp
Här ges en generell översikt om vad ett cirkulärt biobaserat samhälle innebär i praktiken och teorin. Delkursen är uppdelad på hemtentamen 3,0 hp och inlämningsuppgifter
Cirkulära verksamheter och sektorer 4,0 hp
Här fördjupas förståelsen kring ett cirkulärt biobaserat samhälle och hur dess effekter kan undersökas med utgångspunkt från olika verksamheter och sektorer t ex bostäder, energi, industri och jordbruk. Delkursen består av en litteraturöversikt 4 hp.
Projektarbete 5 hp
Denna del består av fördjupade studier genom ett projektarbete i grupp inom ett specifikt problemområde. Kursen består både av teoretiska och praktiska moment. Dessa moment är nära kopplade till pågående forskning och praktik inom industri- och samhällsaktörer. Delkursen är uppdelad på projektarbete 4,0 hp och hemtentamen 1,0 hp
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Miljövetenskap
Besöksadress
Sölvegatan 37, 223 62 Lund
Postadress
Sölvegatan 37, 223 62 Lund
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
För tillträde till kursen krävs 90 hp naturvetenskapliga studier, inkluderande kunskaper motsvarande MVES01 Miljövetenskap: Miljöstyrning i näringslivet, 15 hp samt MVES02 Miljövetenskap: Styrning och styrmedel för en hållbar ekonomi, 15 hp.
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2025
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
20 januari 2025 - 23 mars 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Miljövetenskap: Ett cirkulärt och biobaserat samhälle är 42 500 SEK.