Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Psykologi: Att leda och följa i förändring

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som student och dig med arbetslivserfarenhet som vill jobba med din kompetensutveckling att bättre förstå och med ökad kapacitet jobba med ditt rolltagande i en organisatorisk komplexitet. Kursen ges på distans men innehåller obligatoriska digitala träffar som kräver aktiv närvaro.

Syftet med kursen är att du skall utveckla dina teoretiska kunskaper och din förmåga att arbeta i ett organisatoriskt sammanhang genom att: 

  1. utveckla din rollförståelse och rolltagande,
  2. utveckla dina färdigheter som ledare, följare och förändringsagent och
  3. hur du i dessa roller kan bidra till ledning, följarskap och utveckling av individer och grupper. 

Detta sker genom att aktivt undersöka och arbeta med den egna kursgruppen, både utifrån ett individuellt perspektiv på att ta och ge roll och ett systemiskt perspektiv som belyser hur rolltagande sker i interaktionen mellan medlemmarna i en organisation.

Kursens uppbyggnad

Kursen är upp­byggd i två delar. Den första är teoretiskt orienterad med en genomgång av teori med inriktning på ledarskap, medarbetarskap, systemiskt perspektiv och förändringsarbete. Stor vikt läggs vid att formulera kopplingar mellan individen och verksamheters krav på produktion och samordning.

Den andra delen är praktiskt orienterad och syftar till att du ska erhålla praktisk erfarenhet av hur organisation och individ samspelar i arbetslivet. Aktionsbaserade erfarenhetsövningar och fall-metodik är en central del av detta lärande. Övningar och reflektioner över erfarenheter utvecklar förståelsen av ledarskap och följarskap i ett systemiskt perspektiv samt hur det är möjligt att arbeta med förändringar inom ett system.

Kursen ges på halvfart och undervisningen sker på distans via digital plattform och består av föreläsningar, seminarier, erfarenhetsbaserad träning och arbete med fall. Mycket av pedagogiken bygger på närvaro och aktivt arbete för att integrera teori med praktik och egna erfarenheter. Räkna därför med sju till nio heldagar av obligatorisk schemalagd närvaro via digital plattform (ej fysisk närvaro). Förkunskapskrav är grundläggande behörighet.

Välkommen att läsa mer om kursen samt att söka den!

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Johan Bertlett

E-post: johan [dot] bertlett [at] psy [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Elin Holgersson

Telefon: +46 46-222 91 15

E-post: studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)18,28
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)19,03
Folkhögskolebetyg (BF)4,00
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2024 - 172 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Psykologi: Att leda och följa i förändring är 14 375 SEK.