Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Statistik: Programmering för statistiker

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Behöver man kunna programmera för att bli en bra statistiker? Det korta svaret är ”ja”. Det långa svaret är ”jaaaaaaa”.

Kursens innehåll

I den här kursen får du lära dig att programmera från grunden. Du kommer att få lära dig allmänna principer inom programmering som olika datatyper, programflödesstyrning (t.ex. loopar och villkorsatser) samt hur man strukturerar program med funktioner och klasser. Dessutom kommer du att få lära dig programmering som är mer specifikt inriktad på statistik och ofta bygger på att generera slumptal. Exempel på detta är simuleringar. Dessutom kommer du att få lära dig om s.k. beräkningsitensiva metoder som kräver väldigt många beräkningar och vilka krav de ställer på dig som programmerare.

I kursen kommer det statistiska programspråket R att läras ut.

Efter kursen

Du kommer att ha en goda kunskaper i programmering vilket du kommer att ha stor nytta av i dina kommande studier i statistik. Du kommer också ha lärt dig grunderna i ett av de mest använda statistikprogrammen.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Statistiska institutionen

Besöksadress
Tycho Brahes väg 1, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

+46 46 222 89 21

http://www.stat.lu.se

Anie Kdlian

Studievägledare

anie [dot] kdlian [at] stat [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt STAA40 Statistik: Grundkurs eller STAA41 Statistik: Grundkurs 1 eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

20 januari 2025 - 21 mars 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Statistik: Programmering för statistiker är 15 000 SEK.