Människan i extrema miljöer
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Kursen ger aktuell kunskap om påverkan på människan av den yttre miljön med avseende på framför allt värme och kyla, kallt vatten och dykning, lufttrycksförhållanden, syrefattiga miljöer samt metoder och strategier för riskbedömning och åtgärdande. Den omgivande miljöns fysiska komponenter (ex vis klimat, brand, lufttryck, kallt vatten) kan innebära risker för ogynnsam påverkan på människans hälsa, funktion, arbetsförmåga och välbefinnande. I arbetslivet, inom räddningstjänsten vid katastroftillbud, inom turism och i samband med idrott och sportaktiviteter utsätts människor ibland för extrema förhållanden. Kunskapen kring sammanhängande risker är relativt väl utvecklad men begränsat tillgänglig för många utsatta grupper. En nödvändig förutsättning för att säkert hantera sådana situationer är att personer med olika ansvar inom sektorn har och uppdateras med färsk kunskap. Detta gäller inte minst personal inom räddningstjänsten men arbetsledare, idrottsledare m fl behöver ha kunskap om människans behov, förutsättningar och begränsningar för utformning av aktiviter under extrema miljöförhållanden. Kunskapen kan också användas för att skapa och utforma produkter för säker funktion i extrema miljöer.
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Kursadministratör
Lena Leveen
E-post: lena [dot] leveen [at] certec [dot] lth [dot] se
Kursansvarig
Chuansi Gao
E-post: chuansi [dot] gao [at] design [dot] lth [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2025
Dagtid Lund, deltid 25%
På engelska
Studieperiod
20 januari 2025 - 8 juni 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | VT 2024 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Vårterminen 2024 - 25 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Människan i extrema miljöer är 21 250 SEK.